✓Volledig verzekerd transport ✓Taxatie onder videotoezicht ✓Beste biedprijzen van NL
0

Your Cart

Zilveren munten verkopen

Wil je direct zilveren munten verkopen? Voor zilveren munten die voldoen aan de vereisten betalen we 120% van de actuele zilverprijs. Je kunt elke zilveren munt verkopen met een gewicht van 1/4 troy ounce tot en met 1 kilo zilver. Het is uitsluitend mogelijk zilveren munten te verkopen welke zijn geproduceerd door LBMA erkende smelterijen. Bekende zilveren munten zijn Maple Leaf, Krugerrand, Britannia en Kangaroo munten. Is jouw zilveren munt niet afkomstig van een LBMA erkende smelter? Neem dan contact op voor verkoop.

Je kunt zilveren munten inwisselen voor actuele prijzen. Deze prijzen worden iedere vijf minuten bijgewerkt (behalve in het weekend). Omdat Goudzaken Inkoop de ingekochte zilveren munten direct kan verkopen kunnen wij een zeer scherpe biedprijs hanteren.

Zilveren munten

Veilig zilveren munten verkopen

Het verkopen van puur zilveren munten is voor velen geen dagelijkse activiteit. Daarom doe je er goed aan jezelf in te lezen. Want weet je wel wat jouw zilveren munt waard is? En wat is de actuele zilverprijs? Diverse zilverkopers maken gebruik van de onwetendheid van jou als verkoper. Ga daarom altijd op zoek naar geschikte informatie voordat je over gaat tot de verkoop van een munt of munten zilver.

Via Goudzaken Inkoop maken we het verkopen van zilver zeer gemakkelijk. Evenals de mogelijkheid om online zilver te kopen, kun je dit nu ook verkopen. Voeg de munten van zilver toe aan jouw verkooporder, vul jouw gegevens in en rond de verkooporder af. Zo zet je direct de koersprijs vast en kun je overgaan tot het verzilveren van jouw geld. Benieuwd naar de werkwijze van Goudzaken Inkoop?

Zilveren munten verkopen

Werkwijze bij verkoop

Na het volledig aanleveren van de verkooporder voor de zilveren producten wordt het vervoer georganiseerd. Zodra de zilveren munten aan Goudzaken Inkoop geleverd zijn vindt binnen 48 uur controle plaats. Deze controle is onder videotoezicht.

Zodra de zilveren munten als echt zijn gemarkeerd wordt de uitbetaling direct voldaan. Dit kan zowel contant (uitsluitend bij kantoorbezoek op afspraak) als per bankoverschrijving.

LBMA erkende smelterijen

Zilveren munten verkopen? Wij kopen zilveren munten van LBMA gecertificeerde smelters. De zilveren munten die wij kopen voldoen aan hoge kwaliteitseisen en zijn wereldwijd gemakkelijk verhandelbaar. Bekende merken die dit keurmerk dragen zijn bijvoorbeeld Umicore, C.Hafner en Heimerle & Meule. De accreditatie door de LBMA heeft te maken met de zuiverheid van de munten.

Het productieproces en financiële betrouwbaarheid word gecontroleerd en indien de smelter voldoet aan de hoge eisen, komt deze op de Good Delivery List te staan. Beleggers in de zilveren munten hebben dus een bepaalde kwaliteitsgarantie. Het keurmerk is altijd terug te vinden op de munt en vaak staat hier het gewicht, de zuiverheid, de producent en het serienummer vermeld.

Diverse zilveren munten

Zoals bekend zijn er diverse zilveren munten beschikbaar zoals de zilveren Maple Leaf, de zilveren Britannia, de zilveren Kangaroo en de zilveren Philharmoniker. Deze munten zijn afkomstig van een LBMA erkende smelter wat zorgt dat alle munten goed verhandelbaar zijn. Dit maakt dan ook dat wij de munten graag inkopen. 

De meest voorkomende zilveren munt is de 1oz munt. Dit staat ook wel voor 1 troy ounce. Naast de bekende troy ounce munten zijn deze onder andere ook in de 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce beschikbaar. Ieder gewicht is even goed verhandelbaar en daarom kun je deze gewichten eenvoudig verkopen bij Goudzaken.

Zilveren Maple Leaf

Wil jij zilveren munten verkopen? De Maple Leaf zilveren munt is de officiële beleggingsmunt van Canada. Sinds 1979 word deze uitgegeven door de Royal Canadian Mint en hij is beschikbaar in de zilveren- en gouden variant. Op de voorzijde staat Queen Elizabeth 2 afgebeeld en op de achterzijde staat het nationale symbool van Canada, het esdoornblad. De Maple Leaf zilveren munt is een unieke verschijning en is enorm lastig te vervalsen door zijn geribbeld oppervlak. De Royal Canadian Mint heeft 3 vestigingen in Canada waar onder andere zilveren munten gemaakt worden.

In 2013 is er nog een veiligheidskenmerk aan de Maple Leaf toegevoegd door de Royal Canadian Mint. Dit ging om de met laser gegraveerde esdoornblad. De details hierin zijn zo klein dat ze alleen door een vergrootglas goed te zien zijn.

Zilveren Britannia

De zilveren Britannia munt wordt in Groot Brittannië geproduceerd. Omdat de munten een nominale waarde bevatten in Great Brittain Pounds worden zij gezien als officieel muntgeld. Doorgaans is de Britannia de beste prijs per gram optie van de zilveren munten. Met deze zilveren munt behaal je dus het beste resultaat. Het verschil tussen inkoop en verkoop van de Britannia munt zilver is dus het kleinste van alle zilveren munten. Daarnaast is het ontwerp één van de meest verfijnde van alle zilveren munten. De Zilveren Britannia bevat diverse beveiligingsopties. Daardoor geniet de munt naast de prijs een hoge voorkeur.

Zilveren Kangaroo

Van alle door de Perth Mint geproduceerde munten en baren is de Australische Kangaroo munt van puur zilver (of goud) de zeer bekend. Deze munten worden wereldwijd veel verkocht. Beleggers hechten veel waarde aan de scherpe prijs van deze troy ounce munten. Daarnaast staat de munt bekend als een zeer pure zilveren troy ounce munt. De Kangaroo munten worden standaard verkocht als troy ounce munten. Het woord Kangaroo stamt af uit de tijd van de eerste ontdekkingsreizigers. Deze mensen vroegen bij aankomst aan de inlandse bevolking wat dat voor “beesten” waren waarop de mensen zeiden “Kangaroo”. In hun eigen taal betekend dat “ik begrijp het niet”. 

Onze inkoopgarantie

Verkoop waar en wanneer je maar wilt jouw munten en baren voor de beste actuele biedprijzen.

De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 247 reviews.