✓Volledig verzekerd transport ✓Taxatie onder videotoezicht ✓Beste biedprijzen van NL
0

Your Cart

Zilveren guldens verkopen

Wil je zilveren guldens verkopen tegen een goede prijs? Dat kan bij Goudzaken Inkoop. Bekijk direct wat jouw zilveren guldens waard zijn. Leg de prijs van de guldens vast door een verkooporder aan te maken. Bij Goudzaken Inkoop kun je alle zilveren guldens, zilveren rijksdaalders en zilveren tientjes verkopen tegen een goede prijs. Deze goede prijs kunnen wij bieden omdat de munten direct worden doorverkocht aan beleggers in zilveren munten.

Maak gebruik van de verzekerde verzending en verkoop jouw zilveren guldens op afstand. Uiteraard kun je ook langskomen voor een verkoop. Weet je niet zeker welke zilveren guldens je hebt en of ze wel echt zijn? Neem dan contact op om een afspraak in te plannen. Het verkopen van de zilveren guldens kan een slimme zet zijn. Door de zilverprijs kunnen deze zilveren munten veel geld waard zijn.

Zilveren guldens verkopen

De waarde van zilveren guldens

Zoals je wellicht nog weet betaalde wij vroeger in Nederland met de gulden. Op dat moment hadden zilveren guldens een nominale waarde. Momenteel is dit niet meer het geval. Guldens zijn geen betaalmiddel meer en dus vervalt daarmee de nominale waarde. Omdat guldens voor een deel puur zilver bevatten hebben ze wel een zilverwaarde. De zilverwaarde verschilt per gulden. Zo weegt de zilveren halve gulden (1921 – 1930) 5 gram en bevat deze 3,6 gram puur zilver. De zilveren rijksdaalder (van voor 1943) weegt bijvoorbeeld 25 gram en bevat 18 gram puur zilver. Afhankelijk van de zilverprijs kun je dus de waarde van de gulden, rijksdaalder of tientje bepalen. Doe je bijvoorbeeld 18 gram maal de zilverprijs krijg je onze biedprijs.

Deze goede prijs kunnen wij bieden omdat de munten direct wordt doorverkocht aan beleggers in fysiek zilveren munten. Omdat wij vroeger met de gulden betaalden zijn er veel mensen die de munten nog steeds bezitten. Het kan daarom zeer interessant zijn om te kijken wat de munten op dit moment waard zijn. Kom je er niet helemaal uit of twijfel je of de munten echt zijn? Neem dan contact op. Niet alle guldens bevatten zilver. Sommige guldens zijn gemaakt van nikkel. De zilveren gulden uit 1967 is bijvoorbeeld gemaakt van zowel zilver als nikkel. Bij Goudzaken Inkoop controleren wij de munten altijd op puurheid.

Diverse soorten zilveren guldens

Er zijn verschillende soorten zilveren guldens, zilveren rijksdaalders en zilveren tientjes geslagen. De munten hebben ieder een eigen gewicht en daarom ook een verschillende zilverwaarde. Onderstaand een overzicht van de verschillende munten:

Veilig zilveren munten verkopen

Via Goudzaken Inkoop maken we het verkopen van zilver zeer gemakkelijk. Evenals de mogelijkheid om online zilver te kopen, kun je dit nu ook verkopen. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar goede informatie voordat je over gaat tot verkoop van jouw zilveren guldens. Hoe weet je precies hoeveel zilver er in jouw munt zit en hoeveel dit waard is? Voor velen is het verkopen van zilveren munten namelijk geen dagelijkse bezigheid. Uiteraard mag je er vanuit gaan dat edelmetaalhandelaren exact weten wat jouw zilveren munten waard zijn. Toch is het belangrijk om jezelf in te lezen zodat jouw onwetendheid niet tegen je wordt gebruikt.

Bij Goudzaken Inkoop werken wij met vaste biedprijzen. Op zilveren guldens, zilveren rijksdaalders en zilveren tientjes bieden wij standaard 100% van de huidige zilverwaarde. Je kunt de prijs zelf vastzetten door een verkooporder aan te maken. Indien je hebt gekozen voor verkoop met verzekerd verzenden, controleren wij altijd onder videotoezicht. Zo ben je er zeker van dat de producten op een correcte wijze worden gecontroleerd.

Zilveren guldens verkopen

Werkwijze bij verkoop

Na het volledig aanleveren van de verkooporder voor de zilveren producten wordt het vervoer georganiseerd. Zodra de guldens aan Goudzaken Inkoop zijn geleverd vindt binnen 48 uur controle & taxatie plaats. Deze controle is onder videotoezicht.

Zodra de hoeveelheid fijnzilver is bepaald (grammen zilver) en de baren/munten als echt zijn gemarkeerd wordt de uitbetaling direct voldaan. Dit kan zowel contant (uitsluitend bij kantoorbezoek op afspraak) als per bankoverschrijving.

Onze inkoopgarantie

Verkoop waar en wanneer je maar wilt jouw munten en baren voor de beste actuele biedprijzen.

De waardering van goudzaken.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 307 reviews.